2012年10月31日星期三

Norge banket Tyrkia

STJ?RDAL (adressa.no): De 2788 tilskuerne i Stj?rdalshallen valgte bort b?de knask, knep og monsterkostymer, og str?mmet i stedet til Parajumpers Norge h?ndballkamp med norske flagg malt i kinnene onsdag kveld. Stor stemning Norges h?ndballherrer m?tte Tyrkia i den f?rste kvalifiseringskampen til EM i Danmark i 2014, og skal man vurdere ut fra hylingen til sm?jentene da h?ndballgutta entret banen, var det en kamp det tr?nderske publikummet satte pris p? ? f? p? hjemmebane. Men det skulle ta seks minutter f?r de fikk noe mer ? juble for. Norge startet svakt, stresset i angrep og Tyrkia Parajumpers Gobi Jakke ledet 2-0 da eliteseriens toppscorer, Kristian Bj?rnsen, fikk ?ren av ? sette inn Norges f?rste etter seks minutter. Norge dro i fra Og da H?vard Tvedten kontret Norge inn i ledelsen for f?rste gang etter 10 minutter ga hjemmelaget gass, og s? seg ikke tilbake resten av omgangen. Norge kontrollerte omgangen, og en god Ole Erevik i m?l tok det meste fra Tyrkerne. Noe som ga en meget frisk Kristian Bj?rnsen Parajumpers Adirondack mange kontringsmuligheter. P? det meste ledet Norge med ni m?l, men de siste fire minuttene kom tyrkerne inn i kampen og reduserte til 18-12, som ble stillingen til pause. Tr?nderdebutant Etter hvilen fortsatte Norge der de slapp, og ledet med 12 m?l et kvarter f?r slutt. Magnus Dahl kom inn i m?l for Erevik i andreomgangen, og 24-?ringen som til daglig spiller i Atletico Madrid, sto ogs? en god kamp. Etter 51 minutter fikk tr?ndergutten Ronald Putans endelig sjansen. Dette ble 21-?ringen fra Melhus (og s?nn av By?sen-trener Valery Putans) sin debut p? A-landslaget, og han kvitterte med ? score i siste spilleminutt til enorm jubel fra hjemmefansen. Kampen endte 41-23, og dermed en str?lende start for Robert Hedins menn p? veien mot EM.